LASWERK

Bij van Tol Metaalbewerking kunt u terecht voor het lassen van staal, roestvaststaal (RVS) en aluminium. Wij kunnen dit op twee manieren voor u verzorgen Migmag lassen en Tig lassen.

Migmag lassen

Dit type lassen wordt gedaan doormiddel van een elektrische vlamboog. Hier worden twee onderdelen aan elkaar gesmolten. Nadat de lasnaad is afkoelen van beide bladen ontstaat er een verbinding. De smelt laag ontstaat doormiddel van een dunne metalen draad dit in het lasapparaat zit. Er wordt een dun laagje op de metalen bladen aangebracht waardoor de lasbevestiging langer mee gaat.

TIG-lassen

TIG-lassen staat voor Tungsten Inert Gas. Bij dit soort lassen worden er constant stroomsterkte gebruikt in tegenstelling van migmag lassen. In tegenstelling van migmag lassen wordt er hier een beschermgas gebruikt die inert gas wordt genoemd. Hierdoor kunnen andere gassen het metaal niet aantasten.

(Boog)lassen met beklede elektrode

(Boog)lassen met beklede elektrode: BMBE wordt in de volksmond ook wel ‘elektrisch lassen’ genoemd. Booglassen met een beklede elektrode is een elektrisch lasproces dat hoort bij elektrisch booglassen. Er wordt gebruik gemaakt van een elektrode die afsmelt. Elektrode bestaat uit een metalen draad. Door deze draad geleid stroom waardoor er een lasnaad ontstaat. Bij booglassen wordt er in tegenstelling tot bijvoorbeeld MIG/MAG lassen en TIG-lassen geen beschermgas toegevoegd, maar het beschermgas ontstaat tijdens het lassen en uit de bekleding die rondom de elektrode aanwezig is. De elektrodebekleding kan in drie verschillende hoofdgroepen worden ingedeeld: rutiel, basisch en cellulose.

U hoeft uiteraard niet zelf te bedenken welk soort lassen u het beste kunt toepassen op uw project. Wij adviseren u hier graag verder mee.
Heeft u vragen over uw constructiewerk bel ons dan op 036 524 6226 of vul ons contactformulier

CONTACT

Heeft u direct een antwoord nodig? Dan kunt u ons bereiken op

TEL: 036 524 6226

Ook is het mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen.
Wij zullen binnen 24 uur een antwoord op uw vraag geven.

    Uw naam (verplicht)

    Telefoonnummer

    Uw e-mail (verplicht)

    Omschrijving